Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Instellingen |
UA-84679295-32
2 Klicks für mehr Datenschutz: Erst wenn sie hier klicken, wird das Facebook Plug-In geladen und sie können ihre Empfehlung an Facebook senden. Schon beim Aktivieren werden Daten an Facebook übertragen.

Hoe kom je van je diabetes type 2 af?

published at 27.11.2018

Als diabeet werd ik bij controle gewezen op verhoogde suikerspiegel waardoor ik meer medicatie moet gaan gebruiken. Dit was voor mij een reden om  te gaan sporten bij Mobile in Siddeburen omdat je daar onder begeleiding kan afvallen.

 

Dit was voor mij de reden om daar naar toe te gaan.

 

In de periode 20 oktober 2017 tot 20 oktober 2018 heb ik deelgenomen aan de afvalgroep onder leiding van Alie Lambeck.

 

Mijn einddoel was om 10 kilo afvallen en mijn conditie verbeteren en dit door 2 a 3 keer per week te sporten afgevallen.

 

Nu ben ik In deze periode onder begeleiding van Alie Lambeck in totaal 15 kg afgevallen.

Voor mij was het een heel prettig om in de afval groep te sporten. Je stimuleert en motiveert elkaar.

Wekelijks werd ik gewogen en na het sporten onder genot van koffie of thee bespraken we de resultaten van afgelopen week hoe het was gegaan. Ook werden de problemen met de voeding met elkaar gedeeld en deelde Alie recepten uit.

 

Ik voel mij nu een stuk fitter en een beter conditie. Doordat ik nu zoveel ben afgevallen mag ik in overleg met mijn huisarts helemaal stoppen met mijn medicaties voor mijn diabetes.

 

De voorgeschreven voedingsadviezen zijn goed te volgen. Daardoor is het mij het bovenstaande gelukt.

 

Door deze manier van sporten en de voedingsadviezen is het voor mij geen gevoel dat ik op dieet ben. Ik ervaar het als bewust om gaan met je nieuwe levensstijl.

 

Ik ga nog zeker door in de afvalgroep, omdat ik mij daar prettig bij voel.

 

Anne Scheper

 

 

 


 

Hoe kom je van je diabetes type 2 af?