Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.
2 Klicks für mehr Datenschutz: Erst wenn sie hier klicken, wird das Facebook Plug-In geladen und sie können ihre Empfehlung an Facebook senden. Schon beim Aktivieren werden Daten an Facebook übertragen.

Jongeren hebben steeds vaker last van rug, nek- en schouderklachten. Door het groeiende gebruik van (spel)computers, tablets en smartphones zitten kinderen steeds meer onderuitgezakt. Door het vele zitten bewegen ze te weinig. De slechte houding wordt nauwelijks meer gecorrigeerd. De druk in de tussenwervelschijven is veel te groot. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCI) erkent de problemen. Huisartsen, kinderartsen en wij als fysiotherapeuten zien steeds vaker kinderen van 12 jaar en ouder met klachten die bij vijftig jarigen passen en bij beroepen met eenzijdige langdurige handelingen. Veel jeugd heeft last van hoofdpijn en zeurende pijn in de onderrug. We zien bij bepaalde basiskrachtoefeningen ook vaak verzwakte buik- rugspieren. Voornamelijk het opstrekken, “het lang maken” van de gehele romp en dat vast weten te houden, kost de jongere generatie moeite. Er is echt een disbalans tussen de verschillende spiergroepen.

N.a.v. de vele artikelen die nu verschijnen over de gevolgen voor deze generatie start Fysiotherapie Mobilé met Inge Stegenga een Fitnessgroepsles voor de jeugd vanaf 12 jaar.

Doel van de trainingen

Verbeteren van de houding en rompstabiliteit, het lichaamsbesef en de samenwerking van rug-en buikspieren. Dit wordt gerealiseerd d.m.v. functionele krachtoefeningen, losse oefeningen met gewichten en coördinatieve oefeningen op fitnesstoestellen.

Wanneer: Maandags 16.30 uur – 17.15 uur. Maximaal aantal: 8

Aanmelden via Email: i.stegenga@mobilewellness.nl

Voor meer informatie over de vergoedingen van deze les kunt u contact opnemen via 06-27418659.